Perstekst lang

Waves of Joy is terug! En hoe?! Dit jaar pakt het viertal van WatouDou uit met drie gloednieuwe bands.

De vierde editie van Waves of Joy vindt plaats op 25 mei en dit opnieuw in de charmante en gezellige parochiezaal te Watou.

De jongens van Billboard steken van wal met hun muziek die beschreven kan worden als "riff-gebaseerde rock met een vleugje new wave". Ze zijn momenteel goed bezig met hun doorbraak. Zo speelden ze al op Marktrock Poperinge en verstrekten ze het voorprogramma van onder meer Equal Ediots en Daan.

Als tweede support-act brengt WatouDou u Bergen, een geheel uit Zuidwest-Vlaamse klei opgetrokken band die waaiert van Sigur Rós tot Explosions in the Sky met een vleugje Mogwai. Repetitieve instrumentale postrock volgens de één, gedreven filmische poëzie volgens de ander. Bergen maakt verhalen vermomd als woordeloze songs met eens sterke sound die live wordt ondersteund door filmbites en video.

De apotheose van deze avond wordt ongetwijfeld de passage van Morrissey Indeed. Het is een tribute band van The Smiths en Morrissey, één van de meest invloedrijke bands en eigenzinnige artiesten uit de rockgeschiedenis. De aantrekkingskracht van The Smiths en Morrissey blijft torenhoog, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de opwinding rond de heruitgave van The Queen Is Dead en de vele referenties naar Smiths en Morrissey-songs in films als Bumblebee en series als Black Mirror. In zowat alle populaire indie acts van tegenwoordig waart de geest van The Smiths nog rond. Morrissey-aficionado Jürgen Wendelen charmeert en overtuigt al sinds 2005 fans wereldwijd met accurate en innemende shows, 12 jaar lang in de internationaal geprezen UK tribute band The Smiths Indeed en nu in Morrissey Indeed. Zijn stem, uitstraling, looks en stage-act herinneren je aan de glansperiode van de Britse zanger. In haar korte bestaan speelde Morrissey Indeed in 2017 en 2018 al bijzonder gesmaakte shows in Antwerpen, Keulen, Manchester (The Factory), London en voltooide afgelopen december een uitverkochte UK mini-tour die langs Hull, Leeds en Birmingham liep.

Na afloop zorgt eighties-dj Marc Cambie met zijn zorgvuldig uitgekiende collectie aan eightiesplaten en zijn onuitputtelijke muziekkennis en -smaak ervoor dat het publiek aan de dansvloer gekluisterd blijft. Marc Cambie is ondertussen een Poperings fenomeen dat niet gemist mag worden!

Waves of Joy vindt plaats op 25 mei in Parochiezaal Watou. Tickets kosten €12 in voorverkoop. Voor meer info en tickets: www.wavesofjoy.be, in café De Kikker te Watou of in Kaffee Bazaar te Ieper.

Perstekst kort

Vierde editie van Waves of Joy met live optredens van Morrissey Indeed (The Smiths Tribute Band), Bergen (instrumentale postrock) en Billboard (Poperings jong talent). Afterparty met eighties-dj Marc Cambie.

Zaterdag 25 mei – Parochiezaal Watou Info & tickets: www.wavesofjoy.be, café De Kikker Watou of Kaffee Bazaar Ieper.